6 Suosittua Mattotyyppiä Vuodelle 2021

      No Comments on 6 Suosittua Mattotyyppiä Vuodelle 2021

Onko sinulla suunnitelmissa ostaa uusi matto vuonna 2021? Siinä tapauksessa sinun tulisi valmistautua valtavaan valikoimaan – mattoala on laajentunut uskomattoman suureksi muutaman viime vuosikymmenen aikana. 

Nykyään matto tulee valita useiden eri kuvioiden, värien ja kankaiden joukosta eli täydellisen maton ostaminen ei ole helppoa puuhaa. 

Ennen kuin lähdet mattokaupoille etsimään trendikkäitä mattoja, käy läpi nämä vuoden 2021 suosikkimatot: 

Villamatot

Villa on luonnollinen materiaali, joka saadaan lampaista. Perinteisesti villamatot on valmistettu käsin. Kaikki erilaiset valmistusprosessit kudonnasta solmimiseen ja loimiin tehdään käsin. Koska valmistukseen vaaditaan paljon työtä, villamatot ovat erittäin kalliita.

Nykyään villamatot voidaan valmistaa koneilla, mutta koneet käyttävät synteettistä villaa. Eli et voi kutsua näitä mattoja luonnolliseksi, mutta hinnaltaan ne ovat edullisia. 

Nykyään voit valita joko autenttisen käsintehdyn maton tai edullisen synteettisen konevalmistetun villamaton. Haasteena on autenttisen villamaton löytäminen edullisesti halpojen synteettisten mattojen joukosta. 

Silkkimatot

Kun olet ostoksilla ja kohteenasi on kiiltävä sekä luksustasoinen matto, et voi mennä vikaan ostaessasi silkkimaton. Halusitpa sitten maton kokonaan silkistä tai silkkiseoksesta, saa matto kotisi näyttämään kuninkaalliselta sekä klassiselta. 

Pehmeä sekä samettinen tekstuuri on silkkimaton tunnusmerkki. Silkkimatot valmistetaan myös käsin eli ne ovat todella kalliita.

Jos etsit halvempaa silkkimattoa, voit hankkia sekoituksen tai synteettisen silkkimaton, kuten viskoosimaton. Synteettiset matot ovat myös pehmeitä sekä kiiltäviä, kuten alkuperäiset silkkimatot. Lisäsi niistä on helppoa pitää huolta. Eli sekoitetun silkkimaton ostaminen ei ole huono idea. 

Puuvillamatot

Tylsistytkö helposti? Siinä tapauksessa osta puuvillainen matto kotiisi. Puuvillamatot haalistuvat helposti ja ne eivät kestä tahraantumista. Eli et joudu käyttämään samaa mattoa pitkään vaan voit hankkia uuden vanhan mattosi tilalle.

Hyvä puoli puuvillamatoissa on, että ne ovat edullisia ja ne valmistetaan monissa eri väreissä sekä kuvioissa. Puuvillaisen maton vaihtaminen on helppo tapa luoda kotiisi uuden näköinen sisustus. 

Juuttimatot

Luonnollisten mattojen valikoimasta ei kannata jättää huomiotta juuttimattoja. Matto on jäykkä, tekstuurinen ja maanläheinen.

Lastenhuoneesta kiireiseen olohuoneeseen luonnolliset juuttimatot sopivat kaikkialle. Juuttimaton paras puoli on, että ne eivät vaadi paljoa huolenpitoa. Kyse on 100% luonnollisesta ja muihin luonnollisiin mattoihin verrattuna edullisesta matosta. 

Juuttimatoilla on kuitenkin yksi huono puoli: ne eivät kestä vettä. Jos juuttimattosi altistuu vedelle pitkän aikaa, siihen alkaa syntyä keltaisia tahroja. Eli et voi käyttää mattoa ulkona vaan se tulee säilyttää turvallisesti sisätiloissa, jolloin maton elinikä on pitkä.

Nahkamatot ja lampaantaljat

Maalaismainen ja kotoisa sisustus syntyy nahkamatolla tai lampaantaljalla. Nahkamatot valmistetaan eläimennahan paloista, kun taas lampaantalja on yksi kokonainen eläimennahka. 

Nämä matot ovat todella pehmeitä, tekstuurisia ja lämpimiä. Niitä voidaan käyttää talvella huoneen lämpimänä ja kotoisana pitämiseen. Toisekseen moderneissa kodeissa nahkamatot tuovat sisustukseen täydellistä rikkonaista tyyliä. Tärkeintä on kuitenkin, että lampaantalja on todella helppo pestä ja puhdistaa kotona. Talja voidaan pestä samalla tavalla kuin hiukset. 

Lampaantalja saattaa olla helppoa puhdistaa, mutta se vetää puoleensa likaa ja pölyä. Eli sinun tulisi imuroida se säännöllisesti tai lyödä sitä mattopiiskalla irrottaaksesi pölyn. Taljat saattavat käpertyä reunoista eli ne tulisi höyrypestä toisinaan. 

Synteettiset matot

Haluatko ostaa vaivattoman maton? Kyllä, siinä tapauksessa synteettinen matto on oikea valinta. Synteettiset matot valmistetaan monista eri materiaaleista, kuten polypropeeni, polyesteri, nylon ja viskoosi. 

Synteettisten mattojen hyviä puolia ovat, että ne ovat budjettiin sopivia, helppoja puhdistaa ja valmistetaan monissa eri tyyleissä. Huono puoli on, että niiden ohuutta ei voi edes verrata villamattojen pehmeyteen. 

Huh! Mattokaupoilla on todellakin kiireinen meno. Saatat tuntea olosi hämmentyneeksi. Kun haluat ostaa täydellisen maton, tutki vaihtoehtojasi ja valitse mattomyyjä, joka tarjoaa parhaat vaihtoehdot sinulle. Mitä enemmän valinnanvaraa, sitä parempia päätöksiä onnistut tekemään! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *